Sunday, April 3, 2011

blog ini aku rasa patut popular la

kali pertama blog kudus mutiara hati ini joun segmen ben ashaari..heheheh :)

blog pilihan mutiara ialah..jeng..jeng..jeng...

1)Apik bakpo gitu

apik ni student ump dan suka cerita pasal kehidupan seharian dia,simple tapi menarik..suka baca cerita dalam  blog bakpo gitu ni terutama dengan gambar orang lidi yang dilukisnya...sungguh kreatif..blog hitam kuning ni cantik,kemas dan tersusun...memang patut popular=D

2)Tok esah

blog tok esah ni bakal tukar kepada hosting sendiri..tok esah banyak tulis pasal isu-isu semasa dan yang paling best bila baca cerita tok esah...serius, tok esah pandai mengarang cerita yang boleh bawak orang masuk dalam dunia ceritanya terutama bila dia cerita pasal neneknya yakni bernama tok esah..

3)Ardini humaira

blog ardini ni pun suka jugak dan menjadi blog pilihan sebab kak dini banyak tulis pasal isu semasa yang berlaku..kadang-kadang tak baca paper tapi dapat tahu dulu dari blog ni..bagus-bagus,umpama blog berita dah dan banyak juga pasal kehidupan sehariannya dan juga gosip artis..hehe

4)Blog nizam

blog ini turut menjadi pilihan sebab isinya penuh bermanfaat..kadang-kadang entrynya pendek sahaja namun banyak maksud mendalam yang boleh membawa kita muhasabah diri sendiri..nizam juga banyak tulis pasal motivasi dan islamic thinking..bagus kan sebab tu dia jadi editor Iluv islam...=D

5)jaa's story

blog ni banyak kisah pasal kehidupan sehariannya namun ada juga isu-isu semasa yang dikupas dan diceritakan...tuan blog ini suka bergambar dan suka bagi pendapat berdasarkan apa yang dia betul-betul rasa dan fikir namun sensitiviti perlulah dijaga...menulis dan menjadi diri sendiri,tidak hipokrit pertama yang penting dalam penulisan blog, bukanlah dibuat-buat ..sesuai dengan tagline 'just be yourself' tak payah nak tiru orang itu orang ini..jadilah diri sendiri^^

bagi saya populariti sesebuah blog penting kerana apa gunanya kita tulis cerita yang best, isi menarik penuh manfaat dan cerita yang boleh memberi nasihat dan pengajaran namun tiada sesiapa membacanya..sayang kan??namun begitu janganlah harapkan popular sahaja, content cerita dan gaya penulisan mestilah sebaris dengan populariti...

jom jenguk dan popularkan kelima-lima blog ini!!!yeay!!
sila like,picit je =D
www.tips-fb.com

26 kata-kata semangat:

Nizam said... [Reply]

aik, Jaa..ni blog mana pula ni???ermm...konfius2.. hehe

p/s: terima kasih atas pujian...terharu... sob3...

jaa64 said... [Reply]

hahahaha....blog kedua,saja2 buat..hehe :)

Tok Esah said... [Reply]

hahaks!! jaa oo jaa!!!

hehe, hurm, maseh yer jaa..

blog jaa pun best!!

solo molo said... [Reply]

blog-blog fofuler nie...

blog solomolo bile nak fofuler ek ???
huwaa....

pRiNCe said... [Reply]

betul2...bukan senang nak jadi popular kan...:)
banyak kna usaha...
saya doakan sume blog yg di listkan tu cepat popular...huhu

fahmie firas said... [Reply]

Jumpa awak di Blog Ben Ashaari
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

4k3m[PIJA] said... [Reply]

Terjah dari blog Abg Ben !
Salam kenal =)

Fizalinolie said... [Reply]

Selamat berkenalan jaa... Singgah dari blog Abg Ben. Jomm singgah tengok sapa patut popular DI SINI... Hehehe.

Nour Akmal said... [Reply]

bakal meletup semunya...=)

Silent Thinker said... [Reply]

melawat kamu yg fofularrr...
feel free singgah la blog sy
http://safiyahezora.blogspot.com/

Dekcik said... [Reply]

jom kte tgk blog popular..
dari blog abg ben..
singgah blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

jaa64 said... [Reply]

@Tok Esah

thanks tok!!!saje nk suh blog ni popular gak!hehe

jaa64 said... [Reply]

@solo molo

lama2 bolehla tu jadik popular kan...hehe

jaa64 said... [Reply]

@pRiNCe

haah tu la pasal...kene usaha la yg penting :)

jaa64 said... [Reply]

@fahmie firas

okey fahmi...thankss ^^

jaa64 said... [Reply]

@4k3m[PIJA]

okey..salam kenal jugak =D

jaa64 said... [Reply]

@Fizalinolie

SALAM KENALL..HEHE

jaa64 said... [Reply]

@Nour Akmal

jom letupkan semuanya!!!hehe

jaa64 said... [Reply]

@Nour Akmal

jom letupkan semuanya!!!hehe

jaa64 said... [Reply]

@Silent Thinker

mana ada popularnyer..hehe :)
thankss

jaa64 said... [Reply]

@Silent Thinker

mana ada popularnyer..hehe :)
thankss

jaa64 said... [Reply]

@Dekcik

jom tgk!!hehe :)
tq singgah

cik fza said... [Reply]

mesra blogger pun penting kan.
blog ni pun bakal popular. :)

ardinihumaira said... [Reply]

:') waaa terharu.. thanks dear.. dni baru dapat bw ni tadi sepetang balik kelas kepenatan lalu layan rehatkan diri je ni baru dapat bw tapi mata sebok nak tengok tv hehe... dear! ur blog pon best.. rajin2 update tau ^__^

jaa64 said... [Reply]

@cik fza

haah kan..mestilahmesra blogger :)

jaa64 said... [Reply]

@ardinihumaira

thanks kak dini :)
hehehehe..blog ni memang jarang pun update..asyik berhabuk jeo..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

best!!